Αρχειο

Ελάτε να φτιάξουμε τη δικιά μας σφραγίδα με προιόντα Speedball!

Η κατασκευή σφραγίδων είναι μια δημιουργική και πολύ ευχάριστη διαδικασία, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά.

Τα προϊόντα Speedball είναι ευρέως γνωστά για την ποιότητά τους και είναι τα ιδανικά για να δημιουργήσετε επαγγελματικές σφραγίδες εύκολα.

Τι λέτε; Πάμε να σας δείξουμε πόσο εύκολο είναι...

 

 

Υλικά που θα χρειαστείτε:

 

  1. Επιφάνειες χάραξης Speedball: Οι επιφάνειες αυτές είναι μαλακές και εύκολες στη χάραξη, ιδανικές για αρχάριους και προχωρημένους, ακόμα και για παιδιά!
  2. Εργαλεία χάραξης Speedball: Ένα σετ εργαλείων χάραξης περιλαμβάνει διάφορες κεφαλές για διαφορετικούς τύπους γραμμών και λεπτομερειών.
  3. Μελάνι σφραγίδας Speedball: Τα μελάνια προσφέρουν ομοιόμορφη κάλυψη και ποιοτικό αποτέλεσμα με κάθε εφαρμογή και είναι ιδανικά για χρήση με linoleum, ξύλο αλλά και μαλακές επιφάνειες χάραξης σε χαρτί.
  4. Ρολό εφαρμογής μελανιού (Brayer): Ένα ρολό που χρησιμοποιείται για την ομοιόμορφη εφαρμογή του μελανιού στη σφραγίδα.
  5. Μολύβι και χαρτί: Για το αρχικό σας σχέδιο.

 

 

 

 

Βήμα 1: Σχεδιάστε την σφραγίδα σας

 

Πρώτα, αποφασίστε το σχέδιο που θέλετε να φτιάξετε. Μπορεί να είναι οτιδήποτε από ένα απλό γεωμετρικό σχέδιο έως ένα περίπλοκο λογότυπο. Σχεδιάστε το αρχικά σε ένα χαρτί χρησιμοποιώντας μολύβι. 

 

Βήμα 2: Μεταφορά του σχεδίου στην επιφάνεια χάραξης

 

Αφού ολοκληρώσετε το σχέδιο, τοποθετήστε το πάνω στην επιφάνεια χάραξης Speedball. Χρησιμοποιώντας το μολύβι σας, πιέστε απαλά για να μεταφέρετε το σχέδιο στην επιφάνεια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χαρτί ιχνογραφίας για να κάνετε τη μεταφορά πιο ακριβή.

 

Βήμα 3: Χάραξη του Μπλοκ

 

Τώρα που το σχέδιο έχει μεταφερθεί στην επιφάνεια, χρησιμοποιήστε τα εργαλεία χάραξης Speedball για να αρχίσετε να χαράζετε. Ξεκινήστε με τις εξωτερικές γραμμές του σχεδίου και προχωρήστε προς τα μέσα. Χρησιμοποιήστε διαφορετικές κεφαλές για να πετύχετε την επιθυμητή υφή και το ιδανικό βάθος στις γραμμές σας. Να θυμάστε ότι η περιοχή που θα χαράξετε δεν θα αποτυπωθεί στο χαρτί, ενώ το ανάγλυφο μέρος είναι αυτό που θα αποτυπωθεί.

 

Βήμα 4: Εφαρμογή Μελανιού

 

Αφού ολοκληρώσετε τη χάραξη, χρησιμοποιήστε το ρολό (brayer) για να εφαρμόσετε το μελάνι πάνω στη σφραγίδα. Προσέξτε να εφαρμόσετε ομοιόμορφα το μελάνι για να πετύχετε μια καθαρή αποτύπωση. 

 

Βήμα 5: Δοκιμή και Βελτιώσεις

 

Πριν χρησιμοποιήσετε τη σφραγίδα σε κάποιο τελικό έργο, κάντε μια δοκιμή σε ένα κομμάτι χαρτί. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε αν χρειάζονται κάποιες επιπλέον χαράξεις ή διορθώσεις. Αν η αποτύπωση δεν είναι καθαρή, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε λίγο ακόμα υλικό από το μπλοκ ή να εφαρμόσετε περισσότερο μελάνι.

 

Βήμα 6: Χρήση και Συντήρηση της Σφραγίδας

 

Η σφραγίδα σας είναι πλέον έτοιμη για χρήση! Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε κάρτες, προσκλήσεις, ή ακόμα και ύφασμα. Μετά τη χρήση, καθαρίστε τη σφραγίδα με ήπιο σαπούνι και νερό για να αφαιρέσετε το μελάνι και να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για μελλοντική χρήση.

 

 

 

Όπως βλέπετε, η κατασκευή σφραγίδας είναι κάτι το πολύ απλό!

Είναι μια δημιουργική διαδικασία που σας επιτρέπει να εκφράσετε τη φαντασία σας και να δημιουργήσετε μοναδικές σφραγίδες!

Με τα κατάλληλα εργαλεία και λίγη υπομονή, μπορείτε να φτιάξετε σφραγίδες που θα χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά. 

Τι λέτε; Θα το δοκιμάσετε;

Καλή επιτυχία!

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο