Αρχειο

Εργαλεία κοπής - Εσείς τι τύπος είστε;

Μία ερώτηση που μας κάνετε συχνά! Trimmer ή guillotine;
 
Σε αυτό το post θα εξετάσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά αλλά και τις διαφορές των δύο αυτών κοπτικών εργαλείων!
 
Αν ασχολείστε με το scrapbooking, στην αρχή αυτής της 'περιπέτειας' σας, σίγουρα συνειδητοποιήσατε ότι χρειαζόσασταν κάτι παραπάνω από ένα καλό ψαλίδι.
 
Και τότε, μάλλον αναρωτηθήκατε τι θα ήταν καλύτερο, ένας καλός trimmer ή μία καλή guillotine;  Ποιο λοιπόν είναι καλύτερο από τα δύο;
 
 
 
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά!
 
Και τα δύο είναι εργαλεία κοπής χαρτιού. Αλλά, η guillotine είναι πιο 'δυνατή' και μπορεί να κόψει πολύ περισσότερα φύλλα χαρτιού ταυτόχρονα. Ιδανική λοιπόν για κάποιον που δημιουργεί συχνά άλμπουμ και θέλει να κόβει ταυτόχρονα πολλά χαρτιά μαζί.
 
Μία άλλη διαφορά είναι στον τρόπο κοπής: με την guillotine η κοπή γίνεται με την κίνηση ενός βραχίονα με λεπίδα που κόβει κάθετα. Απο την άλλη, το trimmer έχει μία μικρή μεταλλική λεπίδα η οποία κινείται κατά μήκος μιας ράγας παράλληλα με το χαρτί και, ως εκ τούτου, κόβει ολισθαίνοντας μέσα από το χαρτί. Αυτό σημαίνει ότι ενώ με την guillotine θα κόψετε απλά το χαρτί από άκρη σε άκρη, 
με το trimmer μπορείτε να κόψετε όποιο τμήμα του χαρτιού θέλετε - ακόμα και να φτιάξετε μια εγκοπή στην μέση της σελίδας! 
Αυτό το κάνει ιδανικό για οποιαδήποτε χειροτεχνία απαιτεί λεπτομέρεια και ακρίβεια.
 
 
 
Αυτές λοιπόν είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα στο trimmer και την guillotine.
 
Ας δούμε τώρα μερικά από τα αγαπημένα μας κοπτικά από τις δύο μεγαλύτερες εταιρίες αυτήν την στιγμή...Fiskars και WeRMakers.
 
Η Fiskars είναι η 'απόλυτη' εταιρία για εργαλεία κοπής όλων των ειδών: περιστροφικοί κόπτες, trimmers, guillotines, ψαλίδια...
Με δεκαετίες εμπειρίας στην κατασκευή όλων των ειδών ψαλιδιών αλλά και εργαλείων κοπής για όλους τους τομείς, μπορούμε να πούμε ότι είναι η καλύτερη.
 
Ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα της, εμείς στο SnP ξεχωρίζουμε το Fiskars SureCut Plus Deluxe. Διαθέτει άξονα από αλουμίνιο για ολόισιες κοπές.  Έχει επίσης ειδικό "παράθυρο" για να βλέπετε ακριβώς που θα κόψει η λεπίδα και έντονες γραμμές και αριθμήσεις για ακόμα καλύτερες μετρήσεις.
 
Έχει τη μεγαλύτερη βάση στην αγορά αλλά διαθέτει και αναδιπλούμενο μπράτσο για να μεγαλώσετε την επιφάνεια μέτρησης στα 37 εκ. 
Η εργονομική του λαβή στη λεπίδα παρέχει ευκολία στη χρήση και σας βοηθά να κόβετε γρήγορα και με ακρίβεια. 
 
Τέλος, διαθέτει και λεπίδα scoring για να διπλώνετε με ακρίβεια και είναι αρκετά ελαφρύς ώστε να μεταφέρεται εύκολα!
 
 


 
Αν όμως προτιμάτε μία guillotine, τότε σας προτείνουμε την Fiskars Bypass Guillotine.
 
Σε ιδανικό μέγεθος για card making, φωτογραφίες, flyers, προσκλήσεις και digital scrapbooking! Κόβει μέχρι και 5 χαρτιά 80gsm με μία κίνηση. Έχει έτοιμες μετρήσεις και σε ίντσες και σε εκατοστά. Κόβει landscape μέχρι Α4 και portrait μέχρι Α5. Διαθέτει πλέγμα για ακριβή τοποθέτηση του χαρτιού και αντιολισθητικά ποδαράκια για να πατάει σταθερά και να μην μετακινείται την ώρα που κόβετε.
 
Τέλος, διαθέτει μπάρα που κατεβαίνει και κρατάει το χαρτί σταθερό κατά την κοπή και προστατεύει τα δάχτυλα σας!
 
 
Η WeRMakers είναι από τις αγαπημένες εταιρείες όλων των scrapbookers ανά τον κόσμο! Κάθε χρόνο κυκλοφορεί καινοτόμα εργαλεία 
τα οποία γίνονται must have αμέσως!
 
Ένα από τα best seller της στον τομέα των κοπτικών είναι το Trim&Score: ένα εργαλείο που συνδυάζει μοναδικά πίκμανση και κόψιμο!
 
Με το εργαλείο αυτό φτιάξτε κάρτες, κουτάκια, φακέλους, mini albums κ.λπ. Η επιφάνεια πίκμανσης ξεδιπλώνει σε μέγεθος 30.5x30.5εκ
και ο χάρακας περιλαμβάνει μετρήσεις και σε inches αλλά και σε εκατοστά και είναι διάφανος για να μπορείτε να δείτε εύκολα που κόβετε. 
 
 
 
 
Στον τομέα guillotine, αυτή της WeRMakers είναι η αγαπημένη μας!
 
Μία guillotine ξεχωριστή από τις άλλες!
 
Είναι τόσο ακριβής όσο και εύκολη στη χρήση της! 
 
Με μία κίνηση θα έχετε, τέλειες, ακριβείς κοπές κάθε φορά. Διαθέτει πλέγμα για εύκολη ευθυγράμμιση και μπορεί να κόψει μέχρι και 10 σελίδες ταυτόχρονα (ανάλογα με το βάρος του χαρτιού).
 

Η καινούρια εκδοχή αυτού του all time classic εργαλείου κυκλοφορεί σε απίθανο λιλά χρώμα αλλά και με μερικές 'αναβαθμίσεις', όπως το ότι μπορείτε να κλειδώνετε την λεπίδα όταν δεν την χρησιμοποιείτε, το χερούλι βγαίνει για να μπορείτε εύκολα να την αποθηκεύσετε και άλλα.
 
 

 
Η επιλογή ανάμεσα σε trimmer ή guillotine εξαρτάται βασικά απο τις ανάγκες σας. Κάποιοι δεν αποχωριζόμαστε την guillotine μας
ενώ άλλοι αγαπούν το trimmer τους. Εσείς τι τύπος είστε; 
 
Σας εύχομαι μία όμορφη Κυριακή 
 
και τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!
 
Φιλιά!
Αφήστε ένα σχόλιο