Αρχειο

Καρδούλες παντού!

 

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει! 

Ακόμα και εαν δεν την γιορτάζετε είναι μία ευκαιρία για λίγη έξτρα δημιουργία με θέμα τις καρδούλες! 

Σήμερα θέλω να σας δείξω πως να φτιάξετε ένα μικρό τσεπάκι/φακελάκι, μία πολύ εύκολη και γρήγορη κατασκευή με πολλές χρήσεις: σαν tag με δωράκι, σαν τσεπάκι για έξτρα φωτογραφίες στα άλμπουμ σας και πολλές ακόμη...

Τι λέτε; Πάμε;

 

 

Λοιπόν, το δικό μου έχει μέγεθος 7,5 επί 12 εκ - για αυτό το μέγεθος θα υπολογίσετε ένα κομμάτι χαρτί, 9,5 επί 13 εκ τουλάχιστον, και άλλο ένα 7,5 επι 12 εκ για το πίσω μέρος. Μπορεί να είναι το ίδιο σχέδιο, μπορεί να είναι άλλο, ότι σας αρέσει!

Τέλος, εγώ θα το χρησιμοποιήσω για να συμπληρώσει δωράκι στις φίλες μου για τον Άγιο Βαλεντίνο οπότε επέλεξα ένα die σε σχήμα καρδιάς - ανάλογα το τι έχετε και για την αφορμή για την οποία το θέλετε, επιλέξτε το δικό σας die!

Οπότε ξεκινάμε επιλέγοντας χαρτί και die .

 

 

Τοποθετήστε το die περίπου στην μέση του χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε για το μπροστινό μέρος και περάστε το απο το μηχάνημα κοπής σας - εγώ έχω ένα big shot (αυτήν την περίοδο είναι σε προσφορά στο κατάστημα!).

Στην συνέχεια κόψτε - εαν δεν το έχετε κάνει ήδη - το χαρτί σας στις σωστές διαστάσεις, υπολογίζοντας 1 εκ απο κάθε πλευρά για την τσάκιση έτσι ώστε το τσεπάκι σας να έχει χώρο για να προσθέσετε κάποιο tag πχ. Εαν θέλετε να έχετε περισσότερο χώρο, να χωράει δηλαδή κάτι πιο 'παχύ' απο ένα κομμάτι χαρτί, τότε θα υπολογίσετε πιο πολλά εκατοστά απο κάθε πλευρά. 

 

 

Σε αυτό το σημείο θα χρειαστείτε το scoring board σας αφού θα κάνουμε πίκμανση και στις τρείς πλευρές: δεξιά, αριστερά και κάτω απο την καρδιά. 

Εγώ δεν έχω scoring board, χρησιμοποιώ τον κόπτη μου απο την Fiskars - δύο σε ένα!

 

Αφού λοιπόν κάνω τις πικμάνσεις μου, θα χρησιμοποιήσω το bone folder μου ώστε οι τσακίσεις μου να είναι καθαρές και το αποτέλεσμα είναι σαν αυτό ...

 

 

Πριν περάσουμε στο πίσω μέρος, θα 'ντύσουμε' το παραθυράκι καρδούλα με ένα κομμάτι ζελατίνα/clear acetate. Εγώ δεν έχω οπότε έκοψα ένα κομμάτι απο διαφάνεια απο αυτές που χρησιμοποιούμε στα mini album!

 

 

Έκοψα ένα κομμάτι 7 επί 7 εκ έτσι ώστε να πιάνει όλη την καρδούλα μου - εσείς θα κόψετε όσο χρειαστείτε για να 'ντύσετε' το δικό σας παραθυράκι. 

Το κόλλησα απο την μέσα μεριά και συνέχισα προσπαθώντας να αποφασίσω ποιο χαρτί θα επιλέξω για το πίσω μέρος της τσέπης μου.

Εδώ να σας πω ότι για τέτοιου είδος κατασκευές εγώ προτιμώ τις ταινία διπλής όψεως - πιο καθαρή δουλειά! Εννοείται και με glossy accent μπορείτε ή με κάποια άλλη υγρή κόλλα.

 

 

Μπορείτε σε αυτό το σημείο, να κόψετε με έναν στρογγυλό κόπτη την πάνω άκρη έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μικρό άνοιγμα - για την τσαχπινιά! 

Βεβαιωθείτε για το μέγεθος του πίσω μέρους και κόψτε το χαρτί που επιλέξατε - κολλήστε το και αυτό με ταινία διπλής ή glossy accent και είστε έτοιμοι!

 

 

Εγώ ήθελα να προσθέσω ένα tag - οπότε έκοψα ένα άσπρο cardstock, το οποίο σφράγισα με τα αγαπημένα μου μελάνια απο τον Tim Holtz. 

 

 

Πρόσθεσα και την καρδούλα που έκοψα με το die και τέλος! 

 

 

Πως σας φάνηκε; Εύκολο δεν είναι; ... και εαν κάποια μέρα έχετε χρόνο φτιάξτε μερικά να τα έχετε έτοιμα για τα δωράκια σας, είναι πάντα τόσο όμορφο η κάρτα ευχών να είναι χειροποίητη.

 

Αυτά λοιπόν και για αυτήν την εβδομάδα.

Σας φιλώ!

 

Αφήστε ένα σχόλιο