Αρχειο

Μεταμορφώστε τα έπιπλα σας με χρώματα κιμωλίας!

Ο καιρός αλλάζει και όλοι μας θέλουμε μία μικρή ανανέωση! Ξεκινώντας απο τα ρούχα μας, το μπαλκόνι μας αλλά και τα έπιπλα μας! 

Για το τελευταίο θέλω να σας μιλήσω σήμερα!

Με τα χρώματα κιμωλίας της DecoArt είναι ΠΑΡΑ πολύ απλό να φρεσκάρετε ένα ήδη υπάρχον χρώμα αλλά και να το αλλάξετε τελείως! και αφού το κάνατε αυτό, μπορείτε να συνεχίσετε με την μεταμόρφωση προσθέτοντας λεπτομέρειες με στένσιλ η σφραγίδεςtransfers ακόμα και διακοσμητικά πηλού (αλλά αυτό θα είναι άλλο blog post!)

Οι λόγοι που αγαπάμε τα συγκεκριμένα χρώματα είναι οτι...

1. Tο έπιπλο η αντικείμενο δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία πριν ξεκινήσετε να το βάφετε! Ξεχάστε το primming και το γυαλόχαρτο, το μόνο που πρέπει να κάνετε πριν αρχίσετε να βάφετε είναι να καθαρίσετε καλά την επιφάνεια σας!

2. Είναι εξαιρετικά παχύρευστα, οπότε καλύπτουν οποιαδήποτε επιφάνεια με ένα μόνο πέρασμα!

3. Μπορείτε να βάψετε σχεδόν το οτιδήποτε με τα χρώματα αυτά, απο χαρτί, μεταλλικά και γύαλινα αντικείμενα μέχρι και ύφασμα! Και εννοείται ξύλο και έπιπλα!

4. Κρατάνε τέλεια και χωρίς γυάλισμα μετά. Πραγματικά! ...αλλά εαν επιμένετε έχουν το δικό τους ειδικό κερί.

5. Καμία έντονη μυρωδιά οπότε μπορείτε εύκολα να βάψετε και μέσα στο σπίτι, με τα παιδιά σας στον ίδιο χώρο. Επίσης, καθαρίζονται εύκολα με ένα πλύσιμο εαν λερώσετε ρούχα η με ένα πέρασμα εαν πέσει χρώμα.

 

 

Είμαι σίγουρη οτι έχω ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον σας!

Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστείτε...
- χρώμα, μεγάλη επιλογή απο έτοιμα ήδη χρώματα, μπορείτε όμως να φτιάξετε και το δικό σας αναμειγνύοντας 2χρώματα!
-σωστό πινέλο
-κερί, εαν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε, αλλά και πανί για να το περάσετε
-γυαλόχαρτο, εαν θελήσετε να προσθέσετε ένα πιο distressed look στο έπιπλο σας

 

Ξεκινάμε λοιπόν!

Προετοιμάστε την επιφάνεια σας καθαρίζοντας την καλά. Εαν σε κάποια κομμάτια έχει ξεφτίσει η μπογιά, αυτά τα κομμάτια θέλουν λίγο δούλεμα με ένα γυαλόχαρτο. 

Αφού η επιφάνεια σας είναι πλέον καθαρή και στεγνή, μπορείτε να ξεκινήσετε να βάφετε. Διαλέξτε ένα καλό πινέλο, είναι σημαντικό!

 

Μερικά tips:

- μεγάλες πινελιές είναι ο καλύτερος τρόπος να δουλέψετε με τα χρώματα αυτά

-σε καθε πινελιά να χρησιμοποιείτε αρκετό χρώμα

-τα χρώματα αυτά στεγνώνουν πολύ γρήγορα, οπότε μία μεγάλη καλή πινελιά και συνεχίζετε. μην πηγαινοέρχεστε στο ίδιο σημείο συνέχεια. εαν θέλετε να το ξαναπεράσετε καλύτερα να τελειώσετε με όλη την επιφάνεια και αφού το αφήσετε για 1-2 ωρες περάστε το δεύτερο χέρι.

-τα χρώματα αυτά είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε το έπιπλο σας να φαίνεται σαν να έχει βαφτεί στο χέρι, οι πινελιές δηλαδή φαίνονται. εαν αυτό δεν σας αρέσει, μπορείτε με λίγο νερό να αραιώσετε το χρώμα σας για να μην φαίνονται τόσο πολύ.

Αφού λοιπόν περάσετε δύο στρώσεις χρώματος, αφήνοντας την επιφάνεια 1-2ώρες να στεγνωσει καλά πριν περάσετε την 2η στρώση, τώρα μπορείτε να 'παίξετε' λίγο ακόμη!

Ίσως κάνοντας 'distress' με γυαλόχαρτο, η προσθέτοντας κάποιες μεταλλικές λεπτομέρειες χρώματος, η όπως είπαμε και στην αρχή, προσθέτοντας λεπτομέρειες με στένσιλ...

 

 
Ελπίζω να σας ενέπνευσε το σημερινό μας θέμα και να σας ξεσήκωσα λίγο για εύκολη και γρήγορη ανανέωση του σπιτιού!
Στο board μας στο Pinterest έχουμε πολλές τέτοιες ιδέες οπότε εαν σας ενδιαφέρει ρίξτε και εκεί μία ματιά!

Σας εύχομαι μία καλή Κυριακή και τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα!

Φιλιά!

 

Αφήστε ένα σχόλιο