-->
 
Spectrum Noir Markers Sale
Αρχειο

Πως χρησιμοποιούμε τα Distress Crayons...

Τι είναι τα Distress Crayons;  Είναι καινούρια 'παστέλ' της Ranger με χρωστικές που αντιδρούν στο νερό, παράγοντας έτσι διαφορετικά και ποικίλα αποτελέσματα.
 

 

 
Έχουν σχεδιαστεί για να επιτυγχάνουν έντονα χρωματικά εφέ σε πορώδεις επιφάνειες και είναι ιδανικά για mixed media δημιουργίες
όπως δημιουργία φόντου, εφέ ακουαρέλας ...
 
Διαθέτουν ισχυρές χρωστικές για να μπορούν να αντιδρούν με το νερό,  χωρίς να χάσουν τη ζωντάνια των χρωμάτων τους! 
 
Είναι επίσης σχεδιασμένα ώστε να μην ενεργοποιούνται με το νερό αφού σταθεροποιηθούν, όπως τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς distress, γεγονός που τα κάνει ιδανικά για χρήση με distress μελάνια, stains και mists, για τη δημιουργία layers.
 
Για να δούμε τώρα πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε:
 
Μπορείτε να ξεκινήσετε με το crayon και στην συνέχεια να κάνετε blend είτε με βρεγμένο δάχτυλο είτε με πινέλο και νερό. Στην πρώτη περίπτωση θα δημιουργήσετε ένα stain εφέ ενώ στην δεύτερη ένα εφέ ακουαρέλας.
 
 


Εαν χρησιμοποιήσετε πινέλο και νερό, μπορείτε τότε να προετοιμάσετε το χρώμα σε μία παλέτα. μια τεχνική ιδανική εαν θέλετε να αναμίξετε χρώματα ή εαν θέλετε να δουλέψετε λεπτομέρειες, πχ να χρωματίσετε μία σφραγίδα.
 
Μία τρίτη τεχνική είναι να ψεκάσετε με νερό την επιφάνεια και στην συνέχεια να την χρωματίσετε με πολλά crayons. Με αυτόν τον τρόπο τα χρώματα αναμειγνύονται ελαφρώς, δημιουργώντας ένα φωτεινό φόντο. 
 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και heat gun για να επιταχύνετε την διαδικασία στεγνώματος.
 
 

Με αυτά τα crayons μπορείτε να δημιουργήσετε και textures χρησιμοποιώντας πάστες και τα στένσιλ σας.
 
 

Και τελευταία ιδέα, να τα 'δουλέψετε' με μωρομάντηλα! Και εδώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στένσιλ σας ή και όχι, ταμπονάρωντας
τα σημεία που θέλετε να τονίσετε!
 
Τα distress crayons είναι ιδανικά για τις mixed media δημιουργίες σας αφού η κρεμώδης υφή τους σας επιτρέπει να 'δουλέψετε' πολύ εύκολα - μην ξεχνάτε όμως οτι ναι μεν ενεργοποιούνται με το νερό αλλά αφού στεγνώσουν γίνονται μόνιμα!
 
 


Παρακολουθήστε και το demo βίντεο του Tim Holtz για να δείτε τον ίδιο να τα χρησιμοποιεί και είμαι σίγουρη ότι - εαν δεν τα έχετε ήδη - θα θελήσετε να τα δοκιμάσετε και εσείς!
 
Αυτά λοιπόν και για αυτήν την εβδομάδα! 
 
Φιλιά!
Αφήστε ένα σχόλιο