Αρχειο

Advent Calendar 2023

Το Advent Calendar είναι πολύ περισσότερο απο ένα απλό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό.

Αποτελεί μία ιδιαίτερη παράδοση που συμβολίζει την περίοδο αναμονής για τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα του Δεκεμβρίου, ανοίγουμε ένα απο τα 24 κουτάκια/σακουλάκια κτλ. του Advent Calendar για να ανακαλύψουμε ένα μικρό δώρο, γλυκό, ή άλλη έκπληξη. Αυτή η αναμονή δημιουργεί μία μοναδική ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και ανυπομονησίας, προσφέροντας μας την ευκαιρία να μετράμε αντίστροφα για τη μεγάλη μέρα και γιορτή των Χριστουγέννων.

Και μπορεί μεν να απευθύνεται κυρίως σε παιδιά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα χαροποιούσε και έναν ενήλικα!

 

 

Τι λέτε, πάμε να δούμε ιδέες για το πως να φτιάξετε μόνοι σας ένα Advent που θα προσθέσει μία μαγική νότα σστις εορτές σας;

 Το να φτιάξουμε μόνοι μας ένα Advent δεν είναι δύσκολο, θέλει όμως χρόνο, λίγο κόπο και φαντασία. Αφού επιλέξτε τα 24 δωράκια σας - το πιο δύσκολο κομμάτι για μένα! - θα πρέπει να 'κατασκευάσετε' το περιτύλιγμα και την παρουσίαση τους. Και εδώ είναι που επιστρατεύουμε τη φαντασία μας ή εναλλακτικά κάνουμε μία βόλτα online - και ιδίως στο pinterest! - για λίγο brainstorming!

Σήμερα σας παρουσιάζω τις αγαπημένες μου ιδέες, ελπίζοντας να σας εμπνεύσω να φτιάξετε και εσείς το δικό σας! Οι ιδέες αυτές είναι εύκολες και γρήγορες και το καλύτερο: αντέχουν στον χρόνο και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά!

 

Advent Calendar με δωράκια κρεμασμένα σε σπάγκο

Με τα μαγικά εργαλεία της WeRMakers φτιάχνουμε 24 κουτάκια τα οποία θα κρεμάσουμε το ένα κάτω απο το άλλο ή το ένα δίπλα απο το άλλο. Με την ίδια λογική, και πάλι με τα μαγικά εργαλεία της WeRMakers, μπορούμε να φτιάξουμε και φακέλους εφόσον το δώρο μας είναι δραστηριότητες κτλ..Το ιδανικό και πιο δημιουργικό είναι να φτιάξουμε διαφορετικά κουτάκια, σακουλάκια και φακέλους, σε μέγεθος, σχήμα αλλά και χαρτί για ένα πολύχρωμο και άκρως εντυπωσιακό Advent!

 

 

Εννοείται οτι προσθέτουμε τα 24 νούμερα, είτε σφραγίζοντας πάνω στα κουτάκια/φακελάκια είτε σε tag το οποίο θα κρεμάσουμε μαζί. ιδανικά πριν τα γεμίσουμε! 

Βρείτε σφραγίδες εδώ αλλά και die-cut έτοιμα νούμερα εδώ. Επίσης, μπορείτε να τα στολίσετε με διακοσμητικά απο χριστουγενιάτικες συλλογές, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Advent Calendar με άδειες συσκευασίες

Νομίζω πως μία όμορφη ιδέα θα ήταν ένα ημερολόγιο φτιαγμένο απο παλιές άδειες συσκευασίες, τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως δοχεία-κουτάκια. Αυτό βέβαια προυποθέτει οτι έχουμε ήδη μαζέψει τις 24 αυτές συσκευασίες και το μόνο που θα μένει να κάνουμε είναι να τις τυλίξουμε με χριστουγεννιάτικο χαρτί και να τις διακοσμήσουμε με τα ασορτί διακοσμητικά ή washi tape.

 

 

Advent Calendar με χάρτινα ποτήρια του καφέ

Είτε μας βρίσκονται στο σπίτι είτε ανακυκλώνουμε αυτά που αγοράζουμε από έξω, τα ποτήρια αυτά είναι μια πολύ ωραία ιδέα! Με ένα ψαλίδι και λίγες κινήσεις γίνονται πολύ όμορφα δοχεία για δωράκια. Μπορούμε να τα τυλίξουμε με χριστουγεννιάτικο χαρτί ή εαν είναι όλα μονόχρωμα να τα διακοσμήσουμε μόνο με die-cuts και chipboard .

 

 

Advent Calendar με σπιρτόκουτα

Τα σπιρτόκουτα είναι μία εύκολη λύση για μικρά δωράκια ή για την περίπτωση που θέλουμε να στείλουμε το advent μας ταχυδρομικώς, γιατί και ελαφρύ είναι και όγκο δεν έχει!

Τυλίγουμε τα σπιρτόκουτα με χαρτί και ... έτοιμο!

Μπορούμε να τα κρεμάσουμε με σπάγκο ή να κολλήσουμε απο πίσω μαγνητάκια και να τα βάλουμε πάνω σε ταψάκι, μπορούμε να κολλήσουμε χριτς χρατς σε αυτά και σε κορδέλα και να τα κρεμάσουμε, οι ιδέες πολλές!

 

 

Advent Calendar με τετράγωνα κουτιά σε 'θήκη'

Ίσως η αγαπημένη μου ιδέα - την είχε φτιάξει και η Ρούλα πέρυσι νομίζω και είχα ξετρελαθεί!

Φτιάξτε 24 κουτάκια - ίδιου μεγέθους και κολλήστε τα σε μία βάση άλμπουμ που θα φτιάξετε ανάλογα με το μέγεθος των κουτιών σας!

Εννοείται σας έχω tutorial, απο την φοβερή Lori Whitlock...

 

 

Διαλέξτε την αγαπημένη σας χριστουγεννιάτικη συλλογή εδώ και ξεκινήστε! Είναι πραγματικά ένα μοναδικό κειμήλιο το Advent αυτό!

 

Εαν όμως δεν προλαβαίνετε να φτιάξετε κάτι μην στεναχωριέστε! Στο SnP έχουμε έτοιμα Advent Calendar, το ένα πιο όμορφο απο το άλλο! και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα γεμίσετε μικρές εκπλήξεις που θα φέρουν όμως μεγάλη χαρά!

 

Καθώς μπαίνουμε σε μερικές εβδομάδες στην πιο χαρούμενη εποχή του χρόνου, το Advent Calendar είναι μια υπενθύμιση οτι η μαγεία των εορτών είναι στην αναμονή και στην αγάπη.

Ελπίζω οτι αυτό το άρθρο σας έδωσε έμπνευση για την δημιουργία του τέλειου Advent Calendar για την οικογένεια σας ή τους φίλους σας. 

Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα!

Αφήστε ένα σχόλιο