Αρχειο

Art Journal - τα βασικά!

Σας "ιντριγκάρει" η ιδέα ενός art journal αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Έχετε ήδη ένα art journal αλλά νοιώθετε σαν να έχετε "κολλήσει" και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να ξαναβρείτε την έμπνευσή σας; Σε κάθε περίπτωση, το άρθρο αυτό είναι για εσάς!
 
Στο σημερινό μας blog post, θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές απλές συμβουλές και κόλπα για το πώς να ξεκινήσετε ένα art journal, μερικές ιδέες για να καταλάβετε τι να συμπεριλάβετε στις σελίδες σας αλλά και μερικές απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις σας σχετικά με το art journaling!
 
 

 

Το art journaling είναι μία μορφή έκφρασης που περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία όπως εικόνες, μοτίβα, σημειώσεις... Είναι ουσιαστικά σαν ένα οπτικό ημερολόγιο. Αυτή η δημιουργική διαδικασία σας βοηθάει να τεκμηριώσετε σκέψεις, αναμνήσεις και συναισθήματα όπως ακριβώς κάνετε σε ένα ημερολόγιο αλλά ενσωματώνει και διάφορα στοιχεία τέχνης.
 
Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εκφράσετε προσωπικές σκέψεις και να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητα σας ταυτόχρονα.
 
Οι σελίδες ενός art journal έχουν συνήθως μερικά ή όλα τα ακόλουθα στοιχεία:
  • σχέδιο
  • γράψιμο ή journaling
  • εικόνες 
  • κολάζ
  • σκίτσο
  • χρώμα, πολύ χρώμα
  • doodling
  • ζωγραφική
  • mixed media
  • σφραγίδες
 

Ο σκοπός ενός art journal είναι να εκφραστείτε με τον δικό σας τρόπο, ελεύθερα, χωρίς να το σκέφτεστε υπερβολικά πολύ. Το art journal σας είναι ο προσωπικός σας χώρος για να δημιουργήσετε ότι θέλετε και να  χρησιμοποιήσετε ότι υλικό έχετε!

Το καλύτερο με το art journaling είναι οτι ΔΕΝ υπάρχουν κανόνες! Αφήστε τη δημιουργικότητα και την  φαντασία σας να εκφραστούν ελεύθερες μέσα στις σελίδες συνδυάζοντας διάφορες τεχνικές και μέσα...
 
 

 

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα να ακολουθήσετε για να ξεκινήσετε ένα art journal - απλά ξεκινήστε! Δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες ή οδηγίες που πρέπει να ακολουθείτε κατά την δημιουργία.
 
Δεν υπάρχει λάθος ή σωστός τρόπος. Επίσης, δεν χρειάζεται να είναι τέλειο. Θυμηθείτε, το art journaling είναι μία διέξοδος για 
την προσωπική έκφραση οπότε anything goes! Επικεντρωθείτε στη δημιουργική διαδικασία και απολαύστε το!
 
Είναι κάποια βασικά είδη που καλό θα ήταν να έχετε για να ξεκινήσετε:
 
 

 

Μπορείτε να διακοσμήσετε τις σελίδες του art journal σας όπως εσείς θέλετε! Προσθέστε περίεργα κομμένα σχήματα, αποκόμματα από εφημερίδες ή περιοδικά, παλιά εισιτήρια, κομμένες εικόνες, κλωστές, πούλιες και κουμπιά, αυτοκόλλητα ή φωτογραφίες...
 
Δεν υπάρχουν όρια, προκαλέστε τον εαυτό σας και βρείτε νέους τρόπους να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε.
 
 

 

 
Και εάν ψάχνετε για έμπνευση έχουμε ένα ειδικό board στο Pinterest να ρίξετε μία ματιά!
 
Αυτά λοιπόν και για αυτήν την εβδομάδα! Ελπίζω να είστε όλοι καλά και ζεστά, και τα λέμε πάλι την επόμενη Κυριακή.
Φιλιά!
Αφήστε ένα σχόλιο