Αρχειο

Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε με τα παιδιά μας!

Σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές όμορφες και δημιουργικές ιδέες να κάνετε με τα παιδιά σας!
 
 
Όλοι έχουμε φτιάξει κάποιο πρόγραμμα ώστε και να μην βαρεθούν, και να μην γρινιάζουν αλλά και να υπάρχει μία σχετική ηρεμία στο σπίτι! Ίσως βρείτε και εδώ κάτι ενδιαφέρον για εσάς και την οικογένεια σας!
 
 
Ζωγραφική με βοηθό την φύση

Μία ωραία ιδέα είναι, την ώρα της βόλτας σας να μαζέψετε ότι θα μπορούσε να έχει κάποιο ενδιαφέρον εαν το χρησιμοποιούσατε για πινέλο/σφραγίδα. Δηλαδή: φύλλα, κουκουνάρια, λουλούδια, όλα αυτά εφόσον τα περάσετε με μπογιά θα μπορούσαν  να έχουν πολύ ενδιαφέρον σε μία άσπρη κόλλα χαρτί...χρησιμοποίηστε τα φύλλα και τα κουκουνάρια για σφραγίδες, το κλωνάρι ενος λουλουδιού για πινέλο. 
 
Βρείτε μπλοκ ζωγραφικής εδω και χρώματα ακρυλικά εδώ.
 
 
 
Μία άλλη πολύ όμορφη ιδέα είναι να τους δώσετε άσπρη κηρομπογιά και να ζωγραφίσουν ότι θέλουν σε χαρτί ακουαρέλας. Αυτό θα μπορούσε να είναι απλές γραμμές για τα μικρότερα η και τοπία για τα μεγαλύτερα. Μετά με τις νερομπογιές, και πολύ νερό, περνάνε τα χρώματα πάνω απο την ζωγραφιά τους και ανακαλύπτουν οτι η κηρομπογιά αντιστέκεται και το χρώμα απλά την αγκαλιάζει! Μαγικό!
 
Βρείτε μπλοκ ζωγραφικής εδώ , κηρομπογιές εδώ και σετ ακουαρέλας εδω.
 
Εαν σας άρεσε η ιδέα αυτή, μία άλλη εκδοχή της είναι αφού έχετε ζωγραφίσει με την άσπρη κηρομπογιά, να βρέξετε πολύ το χαρτί σας και να τοποθετήσετε πάνω κομματάκια, ιδανικά διαφόρων χρωμάτων, χαρτί αφής. Αφού το κάνετε αυτό, βρέξτε πάλι με ένα σπρέυ το χαρτί σας, αφήστε το λίγο  να κάτσει και αφού στεγνώσει, βγάλτε τα κομματάκια χαρτιού και απολαύστε το δημιουργημα σας!
 
Βρείτε κηρομπογιές εδώ.
 
 
Πάρτε ένα παλιό ταψί, η χρησιμοποιήστε ένα ταψί μίας χρήσης, και βάλτε μία άσπρη κόλλα χαρτί μέσα. Τυλίξτε γύρω απο το ταψί σας λαστιχάκια, απο αυτά που χρησιμοποιουμε στο σπίτι για συσκευασία. Δώστε ακρυλικά στα παιδιά, αφήστε τα να βάψουν τα λαστιχάκια και μετά  να τεντώσουν και να αφήσουν τα λαστιχάκια! Η μπογιά θα πεταχτεί στο χαρτί δημιουργώντας έτσι ενα αφαιρετικό έργο τέχνης!

Βρείτε ακρυλικά χρώματα εδώ
 
Πετρό-κορνίζα
 
Κάτι διαφορετικό τώρα...μαζέψτε πέτρες και βάψτε τες με ακρυλικά χρώματα. Αφού στεγνώσουν, τυλίξτε σύρμα στην βάση τους και περάστε του χάντρες. Για το κλείσιμο χρησιμοποιήστε ένα μαρκαδόρο, όπως θα δείτε και στο DIY για να φτιάξετε μία θηλειά η οποία θα είναι και η βάση για την φωτογραφία σας.

Βρείτε ακρυλικά χρώματα εδώ η μαρκαδόρους Sharpie εαν προτιμάτε εδώ και τέλος σύρμα εδώ.

Με πηλο

Και μία τελευταία ιδέα για σήμερα! Με πηλό, που θα βρείτε εδω και φύλλα που θα βρείτε έξω, την ώρα που κάνετε το ημερήσιο σας περπάτημα..διαλέξτε μεγάλα και μικρα, απλώστε καλά τον πηλό σας και αποτυπώστε πάνω του τα φύλλα. Δουλέψτε το λίγο, να του δώσετε μία μικρή κλίση ώστε να γίνει σαν πιατάκι. Αφού στεγνώσει βάψτε το με ότι χρώμα θέλετε, ακρυλικά που θα βρείτε εδώ και θα έχετε ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό πιατάκι για το σπίτι σας!

Για περισσότερες ιδέες ρίξτε μία ματιά και στην παιδική γωνιά απο δημιουργικά παιχνίδια στο www.scrapsnpieces.gr !
Και μην ξεχνάτε οτι οι αποστολές είναι δωρεάν απο 50ευρώ και πάνω!
 
Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και να μένετε σπίτι και να δημιουργήτε!

 

 
 
 
 
Αφήστε ένα σχόλιο