Δεν υπάρχουν είδη στο καλάθι σου
Αυτά τα υπέροχα journals από την Lamali παίρνουν το όνομα τους από την δυναστεία Gopal Bamsa που αναφέρεται ως η αρχαιότερη δυναστεία του Νεπάλ. Έχουν 108 σελίδες από διαφορετικά χαρτιά (48 σελίδες Mitsumata με απαλή υφή και 60 σελίδες με kraft διπλής όψης με σατινέ φινίρισμα).
Είναι ιδανικά για σκίτσο, ζωγραφική, γραφή και πολλά άλλα. Το μαλακό εξώφυλλο φτιάχνεται με δύο φύλλα χαρτί Lokta διαφορετικού χρώματος που στη συνέχεια τυπώνονται ένα - ένα με τεχνικές screen printing και μεταλλικά χρώματα (Χρυσό, Χαλκό ή Ασήμι). Το κλείσιμο είναι παραδοσιακό θιβετιανό κλείσιμο με bamboo stick
👉 Χαρακτηριστικά:
🔥 Δείτε όλα τα χρώματα εδώ.
💎 Όλα τα journals και τα χαρτιά της Lamali, είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται στην Ινδία ή το Νεπάλ από ντόπιους τεχνίτες, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές. Τα περίφημα χαρτιά της Lamali, φτιάχνονται από φυτικές ίνες από το φυτό lokta που φυτρώνει στα ύψη των Ιμαλαίων, αλλά και λινό, hemp, βαμβάκι ή μαλλί που παράγεται τοπικά. Βάφονται με φυσικές χρωστικές από τα ίδια τα φυτά αυτού του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Νεπάλ. Οι εκτυπώσεις γίνονται με παραδοσιακές τεχνικές εκτύπωσης που κληρονομούνται από γενιά σε γενιά στα χωριά της περιοχής.
Η διαδικασία κατασκευής χαρτιού είναι μια παραδοσιακή ασχολία της περιοχής και παραμένει αναλλοίωτη μέσα στους αιώνες. Κάθε χωριό έχει τις δικές του παραδόσεις και τεχνικές που κληρονομούνται από γενιά σε γενιά. Ολόκληρες οικογένειες ζουν από την κατασκευή χαρτιού και διαφόρων άλλων αντικειμένων από χαρτί, όπως journals, χάρτινα φανάρια, χάρτινα διακοσμητικά κλπ. Η Lamali επιστρέφει μέρος των πωλήσεων της στους τοπικούς συνεταιρισμούς, ώστε να μπορούν να διατηρηθούν και να συνεχίσουν να παράγουν αυτό το υπέροχο αυθεντικό χαρτί, που είναι πολύτιμο για καλλιτέχνες και όχι μόνο σε όλο τον κόσμο.