Αρχειο

Μελάνια Οινοπνεύματος - Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Έχετε ακούσει για τα alcohol inks αλλά δεν ξέρετε ακριβώς τι είναι και ποια είναι η διαφορά τους απο τα υπόλοιπα υγρά μελάνια που κυκλοφορούν εκεί έξω;

Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκινάμε ένα καινούριο χόμπι έχουμε πολλές απορίες για τα προϊόντα που ίσως χρειαζόμαστε και που θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε. 
 
Τα υγρά μελάνια είναι πολλά και με διαφορετικές ειδικότητες και χρήσεις. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν σε αυτό το ποστ να απαντήσουμε σε κάποιες απο τις ερωτήσεις σας.
 
Τι είναι τα alcohol inks;
 
Είναι υγρά μελάνια, μη-τοξικά, ανεξίτηλα, αδιάβροχα, στεγνώνουν γρήγορα και με πολύ υψηλές χρωστικές. Τα alcohol inks είναι μελάνια με βάση το οινόπνευμα, άρα και με πολλές χρήσεις! 
 
Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε οποιαδήποτε μη πορώδη επιφάνεια όπως σε γυαλί, μέταλλο, πολυμερικό πηλό, πλαστικό, δέρμα, κεραμικό, πέτρα κα.
 
 
απο @manifest.jess instagram
 
Εννοείται μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σε χαρτί αλλά θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα εαν το χαρτί αυτό είναι μη-πορρώδης όπως το φωτογραφικό χαρτί ή το  χαρτί yupo, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για χρήση με τα συγκεκριμένα μελάνια! 
Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα alcohol inks σε έργα τέχνης, καλλιγραφίας, κάρτες, ακόμα και scrapbooking.
 
Πως 'δουλεύουν' τα alcohol inks;
 
Είναι πολλές οι τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, εξαρτάται το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Υπάρχουν όμως κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε.
 
Όπως τονίσαμε λίγο πιο πάνω τα μελάνια αυτά είναι μόνιμα. Εαν όμως θέλουμε να διορθώσουμε, να αλλάξουμε ή ακόμα και να δώσουμε στο έργο μας ένα πιο vintage στυλ, μπορούμε να ρίξουμε λίγο blending solution και να το ξαναπιάσουμε!
 
Τα μελάνια αυτά μας δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλές τεχνικές. Μία απο τις πιο αγαπημένες τεχνικές των alcohol ink artists είναι το layering, δηλαδή διαδοχικά στρώματα μελανιού, που δημιουργούν ένα εφέ σαν της φωτογραφίας.

 

 
blue tides - Elisabeth Karlson
 
 
Πως χρησιμοποιούμε τα alcohol inks;
 
Πολύ απλά, ρίχνοντας μερικές σταγόνες του μελανιού κατευθείαν στην επιφάνεια πάνω στην οποία θέλουμε να δουλέψουμε ή να το απλώσουμε με ένα ink applicator  ή ακόμα και να ζωγραφίσουμε με τον μαρκαδόρο ή τα ειδικά πινέλα! Το ειδικό στόμιο των μπουκαλιών διευκολύνει για να μην χυθεί παραπάνω απο μία σταγόνα την φορά.
 
Για τεχνικές μετακίνησης χρώματος χρησιμοποιήστε blower, και αν βαριέστε να περιμένετε να στεγνώσουν ανάμεσα στα layers, ένα heat gun θα σας δώσει την λύση!
 
 
via pinterest
 
 
 
Μία άλλη ιδέα είναι να βάλετε μελάνι σε sprayer ή να απλά να ψεκάσετε blending solution πάνω στο έργο σας και να δείτε το μελάνι να παίρνει ζωή μόνο του! Στο scrapsnpieces αγαπάμε πολύ τα μελάνια οινοπνεύματος, και έτσι έχουμε ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά!
 

Alcohol Inks του Tim Holtz

 
 
 
Mε μία τεράστιά ποικιλία χρωμάτων να διαλέξετε!
 
Τα mixatives, μεταλλικά χρώματα που συνδυάζονται με τα μελάνια οινοπνεύματος και δίνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα! 
Ανακατέψτε τα πολύ καλά πριν την χρήση και να χρησιμοποιείστε σε μικρές δόσεις...
 
 
 
 
 
 

Alcohol Ink Pearls

μία μοναδική φόρμουλα που δίνει ένα φωτεινό περλέ αποτέλεσμα!
 
 
 
 
 

Jacquard Pinata 

 
Τα μοναδικά Pinata της Jacquard, μελάνια dye based με πολύ ζωντανά και έντονα χρώματα.
 
 
Αλλά και τα ολοκαίνουργα  μελάνια της Brea Reese! Μελάνια με υψηλή περιεκτικότητα σε χρωστική (pigment), με έντονα και φωτεινά
χρώματα.
 
 
 
 
 
Αυτά λοιπόν και για αυτήν την εβδομάδα!
 
Μέχρι την επόμενη φορά, να περνάτε όμορφα και να δημιουργείτε!

 

Αφήστε ένα σχόλιο