Αρχειο

Πινέλα με δοχείο νερού για μοναδικές δημιουργίες!

Οι μαρκαδόροι/πινέλα νερού έχουν τόσο πολλές δυνατότητες  που πιστεύω οτι αξίζουν ένα blog post 😉. Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς είναι ένας μαρκαδόρος νερού και σε τι χρησιμεύει!
 
 
 
Αν σας αρέσει να ζωγραφίζετε με χρώματα ακουαρέλας, αν σας αρέσει η καλλιγραφία ή και οι τεχνικές mixed media τότε οι μαρκαδόροι νερού είναι ένα must have εργαλείο!
 
Οι μαρκαδόροι νερού, ιαπωνική εφεύρεση, έχουν πολλά πλεονεκτήματα 😉 με πρώτο και καλύτερο, το ότι κάνουν το να ζωγραφίζεις με χρώματα ακουαρέλας παιχνιδάκι!
 
Τους μαρκαδόρους αυτούς μπορούμε να τους βρούμε σε διάφορα μεγέθη, με το καθένα απο αυτά για διαφορετικό σκοπό!
 
 
- το μικρό είναι ιδανικό για τις λεπτομέρειες, όπως το χρωμάτισμα σφραγίδων η μικρών επιφανειών στα σχέδια μας.
- το μεσαίο είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσετε πιο πολύ! πολύ χρήσιμο για σχεδόν όλα σας τα projects και ιδανικό για τα ξεκινήματα σας επειδή δεν απαιτεί τόσο μεγάλη ακρίβεια όσο το μικρό ούτε τόσο έλεγχο όσο το μεγάλο 😊 
- το μεγάλο είναι ιδανικό για δημιουργία φόντου αλλά και για το χρωμάτισμα μεγάλης επιφάνειας.
 
 
 
Σε κάθε περίπτωση, και ανεξάρτητα απο το μέγεθος που θα επιλέξετε, οι μαρκαδόροι/πινέλα αυτοί είναι δομημένοι σε δύο μέρη που μπορούν εύκολα να διαχωριστούν.
 
Το πάνω μέρος με το πινέλο και το κάτω με την δεξαμενή. Ενα σύστημα που κάνει την χρήση αυτών των μαρκαδόρων πολύ εύκολη 😉
 
Και αφού μιλήσαμε για ευκολία για πάμε να δούμε  τα πλεονεκτήματα τους...
- πολύ εύκολα στην χρήση! Μερικοί μάλιστα λένε οτι είναι πιο εύκολα στην χρήση απο τα παραδοσιακά πινέλα επειδή έχουν πολύ άνετο κράτημα και μπορείς να ελέγξεις τέλεια την γραμμή και τα εφέ που θέλεις να πετύχεις.
- είναι βολικά! Δεν χρειάζεται να έχετε ποτήρι με νερό δίπλα σας ενώ δημιουργείτε.
- είναι φορητά! Μπορείτε να την έχετε παντού μαζί σας, είτε σας αρέσει να δημιουργείτε στην ύπαιθρο, είτε σε μαζώξεις με φίλους..
 
 
Αφού λοιπόν γεμίσετε την 'δεξαμενή' με νερό, περάστε την άκρη του πινέλου απο το χρώμα ακουαρέλας, αφήνοντας κάποιες σταγόνες να πέσουν στο χρώμα για να το υγράνουν (πιέζοντας ελαφρά την δεξαμενή).
 
Αφού λοιπόν το πινέλο μας έχει χρώμα, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.Αν θέλουμε το χρώμα πιο υδαρές τότε πιέστε την δεξαμενή, έχετε τον απόλυτο έλεγχο αφού μπορείτε να ελέγξετε την πίεση και την ροή, ενώ το απλώνετε...
 
Το πινέλο το καθαρίζουμε τοποθετώντας την άκρη του σε μία χαρτοπετσέτα και πιέζοντας ελαφρά την δεξαμενή μέχρι να καθαρίσει.
 
Όσο χρησιμοποιείτε τον μαρκαδόρο νερού θα παρατηρήσετε οτι το πινέλο του δεν είναι πια λευκό. 
 
Αυτό είναι φυσιολογικό, οι συνθετικές τρίχες μπορεί να λεκιάσουν λίγο αλλά μην ανησυχείτε, το χρώμα αυτό δεν θα αναμειχθεί με τα 
χρώματα που χρησιμοποιείτε.
 
 
Εαν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τον μαρκαδόρο σας για λίγο καιρό καλό θα είναι να τον αδειάσετε ώστε να μην αναπτυχθεί μούχλα μέσα στην δεξαμενή νερού. Αδειάστε τον λοιπόν και αφήστε τον σε οριζόντια η κάθετη θέση χωρίς το καπάκι του.
 
Μία ακόμη χρήση των πινέλων νερού είναι με μελάνια με βάση το νερό, όπως τα αγαπημένα μας Distress Inks του TimHoltz.
 
Τα μελάνια αυτά 'διαλύονται' εύκολα στο νερό και το αποτέλεσμα είναι φοβερό 😍 , σαν να χρησιμοποιούμε ακουαρέλες!
 
 
 
'Αλλη μία επιλογή είναι να χρησιμοποιήσουμε τα πινέλα αυτά με μολύβια ακουαρέλας αντί για χρώματα.
 
Ιδανική χρήση για δημιουργία σε μικρές επιφάνειες... Μπορείτε επίσης αντί να 'τραβήξετε' το χρώμα με το πινέλο σας απο την μύτη του μολυβιού να κάνετε το αντίθετο: να χρωματίσετε στο χαρτί με το μολύβι και μετά να περάσετε το πινέλο για να το υγράνουμε και να δώσουμε αυτό το εφέ ακουαρέλας που τόσο αγαπάμε 💗
 
 
Και φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε αυτό το blog post, χωρίς να αναφέρουμε πόσο χρήσιμα είναι τα πινέλα αυτά στην καλλιγραφία, είτε με μαύρο μελάνι είτε με χρώμα!
 
Ανάλογα το πως κρατάμε το πινέλο μας και την πίεση που ασκούμε, το αποτέλεσμα 😉είναι διαφορετικό! 
 
Δοκιμάστε το και θα κολλήσετε!
 
Σίγουρα 😋
 
 
 
Όπως βλέπετε, αυτοί οι μαρκαδόροι/πινέλα νερού έχουν πολλές χρήσεις και είμαστε σίγουροι οτι εαν τα προσθέσετε στην 
συλλογή σας δεν θα το μετανοιώσετε!
 
 
Αυτά λοιπόν και για αυτό το σκ!
Τα λέμε το επόμενο!
Φιλιά! 
Αφήστε ένα σχόλιο